Domino (Καθρέφτης) 2008

Posted by X Darawish Band Category: Category 1

Γεννημένοι στην Ιταλία από την εκεί γνωριμία του Στράτου Διαμαντή με τον Enzo Leone και με την μετέπειτα συμμετοχή του Δημοσθένη Τσαμή είναι ένα συγκρότημα με πατρίδα του τον κόσμο και δεν το κρύβουν. Αυτό τους έχει βοηθήσει να έχουν κάνει και σημαντικά βήματα σε ευρωπαϊκό επίπεδο με συμμετοχές σε συλλογές και φεστιβάλ

Η οικουμενική τους διάθεση δεν προκύπτει από την χωρίς ταυτότητα προέλευσης μουσική τους αλλά από το ακριβώς αντίθετο. Η επιμονή τους στην παραδοσιακή μουσική, κυρίως της Ιταλίας και της Ελλάδας, με γερές ενέσεις ηλεκτρισμού και ροκ ενορχήστρωση είναι αυτή που τους κάνει τόσο διατοπικούς. Αλλού σε ρυθμούς ταραντέλα, αλλού σε ελληνικούς λαϊκούς και ρεμπέτικους δρόμους αλλά και βαλκανικούς ήχους σίγουρα έχουν αποκτήσει δικιά τους ταυτότητα. Από τις λεπτομέρειες που τους ξεχωρίζουν είναι η εκτεταμένη χρήση του ακορντεόν.

Τα θετικά τους σημεία απαρτίζονται κυρίως από τα παραπάνω, δηλαδή την ικανότητά τους να αναμιγνύουν όλα αυτά τα στοιχεία με συνοχή και γούστο. Ταυτόχρονα δε φοβούνται να γίνουν γνήσια χορευτικοί, με την πατροπαράδοτη και (καλώς εννοούμενη) πανηγυρτζίδικη έννοια.

Η μόδα που θέλει το ροκ να νοθεύεται πλέον με πιο παραδοσιακά στοιχεία είτε προς σχηματισμό του λεγόμενου έντεχνου είτε προς πρόσμιξη με βαλκανικά, latin ή άλλα έθνικ στοιχεία είναι από την πλευρά μου καλοδεχούμενη και συχνά ανανεωτική. Οι X Darawish εντάσσονται κάπου εκεί και καλώς διεκδικούν την προσοχή του κοινού του χώρου αυτού.

Darawish ‎– Domino
Label: Καθρέφτης ‎– K144
Format: CD, Album
Country: Greece
Released: 07 May 2008
Genre: Folk, World, & Country
Style: Folk

Companies etc

Phonographic Copyright (p) – Καθρέφτης
Copyright (c) – Καθρέφτης
Manufactured By – Digital Press Hellas

Credits

Artwork – Δημήτρης Γαλάνης
Engineer – Davide Viterbo
Mastered By – Θοδωρής Χρυσανθόπουλος
Mixed By – Davide Viterbo, Enzo Leone
Music By, Lyrics By, Orchestrated By – Enzo Leone, Στράτος Διαμαντής*
Photography By – Σαράντος Καχριμάνης
Producer – X Darawish

Notes
Digipak case with 16 pages booklet with lyrics and credits.
Barcode and Other Identifiers

Rights Society: ΑΕΠΙ
Matrix / Runout: 1218 K 133
Mastering SID Code: ifpi LD33
Mould SID Code: IFPI 5902